4 Aralık 2013 Çarşamba

GÖNLÜMÜZDEN NE KOPARSA :)


  Bugün 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü.... Gönüllüler Günü'nde gelin hep birlikte elimizi gönlümüze koyalım. Ne kadar gönüllüyüz ? Gönüllü olmanın bilincindemiyiz ? Bu ve benzeri birçok soruya cevap arayalım. Biraz Ulusal Gönüllülük Komitesi'nden yola çıkarak istatistiki bilgilerle biraz da iç sesimizle cevap arayalım tüm sorularımıza. Anlamını bilmeden kullandığımız tüm kelimeler gibi hakkını vermeden değerlendirdiğimiz önemli bir kavram "Gönüllülük". 
Dinlenmek temel bir ihtiyaç gibi dursa da günümüzün büyük çoğunluğunu uykuda geçiren bizler haftada 49 saatimizi uykuya ayırıyoruz. Peki ya kaç saat gönüllüyüz? Sadece uyku mu bizi gönüllülükten alıkoyan ? Tabi ki hayır.
Zamanın çok değerli olduğunu bilsekte koskoca haftamızın 40 saatini televizyon karşısında geçiren insanoğlundan biri değil miyiz ? Evet evet üzücü olsa da gerçek bu. Bu durum sizi de rahatsız etmiyor mu ? O halde televizyon karşısında boşa geçen onca vakti gönüllülükle dolduramaz mıyız ? 
Ah şu çalışarak geçirdiğimiz ya da geçirdiğimizi sandığımız vakitler...Sistem gereği para kazanmak, sözde geleceğimizi garanti altına almak, hayat standartlarımızı daha iyi koşullara ulaştırmak gibi o ya da bu sebeplerle karşılığında bir beklentiyle çalışmak zorunda kalıyoruz. Haftada tam 47 saat çalışıyormuşuz. İlla karşılıklı  mı olmalı herşey, para herşey mi demek ? Bence değil. Peki ya sizce ? Karşılık beklemeden gönüllü olmak, paylaşmak, insanların hayatlarına dokunmak, yaptıkları işlere bir parça katkıda bulunmak bunların hiç mi önemi yok ? Gönülden gelerek çalışmak sizinde kulağınıza hoş gelmiyor mu? 
Ne de severiz yemek yemeği. Yemek deyince akan sular durur. Açken sinirli oluruz, kılımızı dahi kıpırdatmak istemeyiz değil mi çoğu zaman. Öyle düşünerek haftamızın 11 saatini yemek yemeğe ayırıyormuşuz. Yemek yemek iyi güzel de daha önce sokakta kalan yiyecek ekmeği olmayan insanlara yardım eden bir kuruluş da gönüllü oldunuz mu ? Kültürümüzün temel taşlarından paylaşmanın, dayanışmanın, gönüllülüğün hakkını verdiniz mi karşılık beklemeden? 
Hayattaki onca koşuşturmacalarımızın en büyük şahidi, en iyi arkadaşıdır yollar. Hiç düşündünüz mü yollarda kaç saat  geçirdiğimizi ? Zaman su gibi akıp gidiyor. Ve yine haftamızın 21 saatinin yollarda geçtiği gerçeğiyle başbaşayız. Dile kolay gönlümüze, ömrümüze, anlatması çokca zor 21 saat !
Evet geçiyor saatler günler haftalar ömrümüzden yıllar... 
Peki ya KAÇ SAAT GÖNÜLLÜYÜZ ?
 Gönlümüzden kopanı elimizden geleni yapmak için bizi tutan mı var. Yeter ki isteyelim. İstemekle başlar herşey tabi ki gönülden . Haydi gelin daha bilinçli olalım GÖNÜLLÜ olalım gönlü geniş olalım ...
Gönlümüzden ne koparsa :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder